CANERIS villakoirat - poodles

Omat koiramme

Omat koiramme saavat kaikki perustottelevaisuuskoulutuksen, runsaasti lenkkeilyä ja agility- ja jälkitreenejä. Uutena lajina Myylle ovat tulleet nose work ja rally-toko. Näistä varsinkin nose work on ollut erittäin palkitsevaa Myylle. Sen lisäksi jokainen koiramme on käynyt näyttelykehässä joko kerran tai useammin eikä pentueita ole ollut paljon, jotta omatkin voimat riittävät. Meidän ajatusmaailmassamme näyttelyturkki ei saa estää metsässä kulkemista eikä hiekkakentällä agilityn treenaamista - likaisen koiran saa aina pestyä ja suunnittelemalla treenit ja pesut sopivasti, turkit kestävät kyllä.

Kotona olevien koirien määrä on pidetty pienenä, jotta kaikki koiramme saisivat riittävästi huomiota. Näyttelyissä on käyty jonkun kanssa enemmän, toisen vähemmän. Agility on myös vakioharrastuksemme, ohjaajana Dea. Kaikki koiramme saavat perustottelevaisuuskoulutuksen, osa enemmänkin - Ryyni kisoihin asti.

Kantanarttumme Riina eli lähes 15-vuotiaaksi kanssamme. Nyt meille on jäänyt kasvamaan Riinan tyttärentyttären tytär Myy - ihana pieni otus, jonka kanssa on hauska harrastaa.


Ruuti, FI MVA Caneris Greypowder (s. 2009) valioitui heinäkuussa 2012 - se osallistui kolmeen näyttelyyn kesällä 2012 saaden kaikista SERTin, CACIBin ja VSP-tuloksen. Ruutilla on oikeus kilpailla agilityssä medi3-luokassa.

 

Ruuti KoiraNetissä

 

 

 


 

 

Myy, Caneris Kashira (s. 2016), pieni tarmokas supersuloinen tyttö. Myyn harrastuslista on kasvanut melkoiseksi: näyttelyharjoitusten lisäksi ohjelmassa on ollut nose workiä, rally-tokoa, tokoa, ratajuoksua ja agilityä, mutta kaikki on ollut Myyn mielestä ihanaa. Nose work on ollut sen mielestä ylitse kaiken muun, yhdessä ratajuoksujen kanssa. Noseworkissä on saatu kilpailuoikeus ja käyty ensimmäisissä kisoissa - jatkoa odotellaan!

 

 

 

 

MUISTOISSAMME

Ryyni, FI MVA TK1 Caneris Eryn (24.2.2004 - 27.4.2016)

 

Ryynin kuva: Tuukka Ylönen

Ryyni tuli näyttelyissä Suomen muotovalioksi puolet nopeammin kuin äitinsä ja sai siinä sivussa parit kotimaiset CACIBitkin. Agilitykisoissa Ryyni kilpaili Dean ohjaamana luokassa medi-3 SM-tasolle asti. Ryyni voitti vuonna 2008 Helsingin piirimestaruuden ja saavutti myös nuorten piirinmestaruuskisoissa 3. sijan vuonna 2007. Agilityuran jälkeen Ryynin kanssa siirryttiin treenaamaan tokoa, jossa se saavutti TK1:n. Ryynin sairastuminen vakavasti syöpään ja kuolema olivat itselleni erittäin kova paikka, mikä näkyy mm. kuulumisten sivun hiljentymisenä. Ryyni oli minulle koira ylitse muiden. Sen toimintahalu ja side minuun olivat jotakin hyvin erityistä.

 


Ryyni KoiraNetissä

 

 

 

  

Rilla, Caneris Cherilla (20.2.2001-17.6.2013)

 

Kuvaavia ovat Rillan omistaneen Dean sanat vuosia sitten: Rilla ei ole kovin kaunis eikä viisas, mutta ihan kamalan rakas. Rillaa ei käytetty jalostukseen, mutta laumassamme sillä oli oma paikkansa, joka on edelleen hirveän tyhjä.

Rilla KoiraNetissä

 

 

Riina, FI MVA Salkas Stardust (22.11.1997 - 13.9.2012) 

Kantanarttumme Riina saavutti näyttelyissä Suomen muotovalion arvon ja pari kotimaista CACIBia. Agilitykisoissa Riina kilpaili Dean ohjaamana medi-3-luokassa. Riina oli vuonna 2006 toisella sijalla nuorten SM-agilityssä, vuonna 2007 Helsingin nuorten piirinmestari-2 ja vuonna 2007 kolmannella sijalla villakoirien agilitymestaruuskisoissa Dean ohjaamana.

Riina KoiraNetissä